Dit recept is afkomstig van voedingscentrum.nl
Lekker met kruidige kerrierijst en omeletrolletjes.
- 2 personen
- meer dan 30 minuten
- hoofdgerecht
- 635 kcal

150 g zilvervliesrijst
400 g spruitjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
2 eetlepel olie
4 eieren
peper
1 eetlepel vloeibare margarine
1
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de spruitjes schoon.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Kook de spruitjes in weinig water in 8 minuten net gaar.
- Fruit de helft van de ui met 3/4 van de kerrie in de helft van de olie zacht.
- Bak de gare rijst mee met de ui.
- Klop de eieren met wat peper los.
- Bak van de eieren in de margarine een omelet.
- Roerbak de rest van de ui, knoflook en kerrie in de rest van de olie.
- Voeg de afgegoten spruitjes toe en roerbak kort mee.
- Rol de omelet op en snijd hem in rolletjes. Serveer de omeletrolletjes en de kerrierijst bij de spruitjes.
Ingrediënten
150 g zilvervliesrijst
400 g spruitjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
2 eetlepel olie
4 eieren
peper
1 eetlepel vloeibare margarine
Aanwijzingen
1
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de spruitjes schoon.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Kook de spruitjes in weinig water in 8 minuten net gaar.
- Fruit de helft van de ui met 3/4 van de kerrie in de helft van de olie zacht.
- Bak de gare rijst mee met de ui.
- Klop de eieren met wat peper los.
- Bak van de eieren in de margarine een omelet.
- Roerbak de rest van de ui, knoflook en kerrie in de rest van de olie.
- Voeg de afgegoten spruitjes toe en roerbak kort mee.
- Rol de omelet op en snijd hem in rolletjes. Serveer de omeletrolletjes en de kerrierijst bij de spruitjes.