Over ons

Stichting Dorpenzorg is een initiatief van zes bewonersorganisaties uit de gemeente Emmen

De stichting Dorpenzorg is ontstaan vanuit het zorgproject (Mondenzorg(t)) dat in 2012 is opgezet door de EOP’s* van de dorpen Emmer- Compascuum, Emmer- Erfscheidenveen, Foxel -Scholtenskanaal, Nieuw- Weerdinge, Roswinkel en Weerdinge.

Dit zorgproject is er op gericht om oudere en hulpbehoevende inwoners zo lang en aangenaam mogelijk in hun eigen woonomgeving te laten wonen en functioneren. Dit wordt gedaan door vrijwilligers in samenwerking met de (zorg) professionals.

Het project is een dusdanig succes dat er inmiddels drie Naoberhuuzen zijn geopend die worden bemenst door negen vrijwillige beheerders. Er is een samenwerking met 86 instellingen en zorgprofessionals. Denk hierbij aan huisartsen, welzijnsinstellingen, GGD/GGZ, thuiszorg organisaties, politie, woningcorporaties enz.

Gezamenlijk zorgen de ruim 600 vrijwilligers en professionals ervoor dat, in een gebied met een inwoneraantal van 13.000 mensen, de juiste zorg efficiënt en snel wordt ingezet.

Het uitgangspunt is de zorgvraag en niet het zorgaanbod. Een zorgvraag wordt direct gekoppeld aan een of meer zorgverleners. Dit gebeurt door de vrijwillige beheerders van de Naoberhuuzen.

*Erkende Overleg partner is de gesprekspartner met de gemeente Emmen” Bewonersorganisaties