Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.
Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl
1 eetlepel olie
5 theelepel provençaalse kruiden
1 teentje knoflook
peper
nootmuskaat
2 stukken of moten koolvis
500 g aardappelen
200 g worteltjes
150 g diepvries doperwtjes
150 ml halfvolle melk
1 Maak een mengsel van de olie, de Provençaalse kruiden, het uitgeperste teentje knoflook en wat peper.
Bestrijk hiermee de vis en laat dit afgedekt 1 uur in de koelkast intrekken.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Schrap de worteltjes en halveer ze in de lengte.
Warm de grill voor en gril de vis aan beide zijden in ± 12 minuten gaar en bruin.
Kook de worteltjes in een bodempje water ca. 8 minuten. Kook de laatste minuten de doperwtjes mee.
Breng de melk aan de kook.
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk en wat nootmuskaat een puree van.
Geef de groente en de vis bij de aardappelpuree.
Ingrediënten
1 eetlepel olie
5 theelepel provençaalse kruiden
1 teentje knoflook
peper
nootmuskaat
2 stukken of moten koolvis
500 g aardappelen
200 g worteltjes
150 g diepvries doperwtjes
150 ml halfvolle melk
Aanwijzingen
1 Maak een mengsel van de olie, de Provençaalse kruiden, het uitgeperste teentje knoflook en wat peper.
Bestrijk hiermee de vis en laat dit afgedekt 1 uur in de koelkast intrekken.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Schrap de worteltjes en halveer ze in de lengte.
Warm de grill voor en gril de vis aan beide zijden in ± 12 minuten gaar en bruin.
Kook de worteltjes in een bodempje water ca. 8 minuten. Kook de laatste minuten de doperwtjes mee.
Breng de melk aan de kook.
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk en wat nootmuskaat een puree van.
Geef de groente en de vis bij de aardappelpuree.
Gegrilde vis met doperwten, wortelen en aardappelpuree