Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.
- 2 personen
- minder dan 30 minuten
- hoofdgerecht
- 535 kcal
Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl
1 UI
2 teentjes knoflook
50 g wortel
200 g linzen (uitlekgewicht, blik)
2 eetlepel olijfolie
400 g tomatenblokjes zonder zout (blik)
peper
1 eetlepel oregano
175 g volkoren spaghetti
1 eetlepel ongezouten amandelen
10 blaadjes verse basilicum
1
Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
Was de wortel en snijd in blokjes.
Laat de linzen uitlekken.
Verwarm de olie in een braadpan. Fruit hierin de ui, knoflook en wortel.
Voeg de linzen, tomatenblokjes, peper en oregano toe en laat de saus 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak de amandelen grof.
Was de basilicum en scheur doormidden
Serveer de spaghetti met de tomaten-linzensaus.
Garneer met de gehakte amandelen en basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
0 opdieningen
Opdien grootte
Ingrediënten
1 UI
2 teentjes knoflook
50 g wortel
200 g linzen (uitlekgewicht, blik)
2 eetlepel olijfolie
400 g tomatenblokjes zonder zout (blik)
peper
1 eetlepel oregano
175 g volkoren spaghetti
1 eetlepel ongezouten amandelen
10 blaadjes verse basilicum